Kohdeopas

Matkaopas lomailee: Antalya, Turkki

Lähdin yhdessä äitini kanssa nauttimaan Black Friday -viikosta edulliseen Antalyaan tarkoituksenamme shoppailla koko loman ajan! Turkin kaupunkiloma oli pettymys ruuan ja hotellin suhteen, mutta muuten olimme positiivisesti yllättyneitä Antalyan tarjonnasta näin talviaikaan. Lue alta, mitä kaikkea lomallamme koimme ja nappaa vinkit talteen!

Antalya, Turkey

Majoituimme 4 tähden Club Falcon -hotellissa lyhyen ajomatkan päässä vanhankaupungin keskustaa ja aivan ostoskeskuksien tuntumassa. Hotelli oli ihan ok, ajoi asiansa, mutta emme menisi sinne enää uudestaan. Matkapakettiin kuului puolihoito ja lentoineen koko loma maksoi 409 euroa per henkilö.

Old town of Antalya, Turkey

Lomallamme oli kaksi tarkoitusta; saada tyhjät matkalaukkumme täyteen niin, että stressaamme ylikiloja viimeisenä iltana ja kokeilla turkkilaista Hamam-kylpylää. Molemmat toteutuivat! Asuimme Laran kaupunginosassa ja kävelyetäisyydellä oli 3 ostoskeskusta (Laura, Shemall ja TerraCity). Kuljimme tosin paljon takseilla, sillä se maksoi vain muutaman euron per suunta ja halusimme säästää jalkojamme kauppojen kiertelyihin.

Old Town of Antalya, Turkey

Vanhassa kaupungissa viihdyimme, mutta basaari-alueita välttelimme tarkoituksella. Emme olleet kiinnostuneita tuotteista, mitä siellä myydään ja myöskään tinkiminen ei innostanut. Keskustan kaksi isoa kauppakeskusta (5M Migros Shoppin Center ja Markantalya Avm) kuitenkin kolusimme läpi ja tykästyimme niihin. Mikäli aiot vierailla vain yhdessä ostoskeskuksessa, suosittelen Markantalyaa. Amerikasta tutut ruoka-alueet olivat mielestäni hyvä juttu ja kauppojen valikoima laaja. Suomalaiselle outona yllätyksenä tuli turvatarkastukset joka ikiseen kauppakeskukseen.

Kävimme myös Antalyan lentokentän vieressä sijaitsevassa Deepo Outlet-ostoskeskuksessa. Se oli pienempi, mitä odotimme, mutta ihan käymisen arvoinen paikka! Menimme sinne kahdella bussilla, mutta takaisin hotellille otimme taksin (lentokenttä-hotelli väli maksoi noin 20 euroa).

Club Falcon hotel, Antalya, Turkey

Turkkilainen Hamam oli mielenkiintoinen kokemus. Menimme Lara Hamami -kylpylään, mikä oli selvästikin paikallisten suosiossa. Astuimme pääovista sisään huomataksemme, että tupa oli täynnä puolialastomia miehiä. Joku tuli nopeasti ohjaamaan meidät sivuovesta sisään, mistä pääsi yläkertaan. Siellä oli siis naistenpuoli. Hamam maksoi noin 20 euroa sisältäen pesukintaan, hamam hoidon sekä 30 min öljyhieronnan.

Meidät passitettiin suoraan saunaan ja siitä kuumaan hamam-huoneeseen, missä oli paljon naisia peseytymässä. Jäimme äitini kanssa odottelemaan omaa vuoroamme ja meinasimme läkähtyä kuumuuteen! Heittelimme kilpaa kylmää vettä päällemme, jotta vähän viilentyisimme. Viimein oli meidän pesuvuoro ja paikallinen nainen käänteli ja hankaili meitä vuoronperään kunnes kaikki kökkö ihostamme oli irronnut. Siitä siirryimme nauttimaan turkkilaista teetä ja lopulta öljyhierontaan. Kokemuksena erittäin hämmentävä, mutta menisin uudestaan! Ihosta tuli pehmeä ja puhdas.

Duden waterfalls, Antalya, Turkey

Shoppailun ohessa kerkesimme kiertämään muutamia nähtävyyksiä, joista upein oli varmastikin Dudenin vesiputous ja puistoalue! Mikäli suunnittelet reissua Antalyaan, kannattaa upeat vesiputoukset ehdottomasti käydä katsomassa.

Käy lukemassa myös matkaoppaan lomamuistoja Kreikan Karpathos-saarelta!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.