Matkaoppaan työ

Haaveena matkaoppaan työ? Lue tämä!

Oletko haaveillut muuttavasi ulkomaille? Matkaoppaan työ saattaa olla juuri oikea vaihtoehto sinulle, mikäli haluat nähdä maailmaa ja saada palkkaa samalla!
Lue alta hyvät ja huonot puolet matkaoppaan työstä!

Karpathos, Greece

Jokaisessa ammatissa on varmasti puolensa. Olen itse työskennellyt neljä vuotta matkaoppaana kahdelle suurella matkanjärjestäjällä. Asuin noiden vuosien aikana useassa eri matkakohteessa ympäri maailmaa ja tutustuin jatkuvasti uusiin ihmisiin. Mikäli haaveilet matkaoppaan työstä, kannattaa vilkaista lista, missä kerron kyseisen ammatin hyvät ja huonot puolet.

Hyvät puolet

1. Pääset ilmaiseksi näkemään maailmaa. Työnantaja maksaa lentolippusi ja asumisesi. Työskentelet kohteissa, minne muut ovat maksaneet suuria summia päästäkseen edes viikoksi, kun sinä saat viettää siellä jopa puoli vuotta.

2. Sinulla on paljon etuja työn puolesta; saat syödä ilmaiseksi hotelleilla, yhteistyöravintoloissa ja saat käydä kaikki kohteen retket ilmaiseksi läpi. Asiakkaat pulittavat täydet hinnat ruuasta ja retkistä, sinulle ne ovat ilmaiset!

3. Saat paljon kansainvälisiä ystäviä. Opas kollegasi ovat usein muista pohjoismaista tai muualta Euroopasta ja työskentelet tiiviisti heidän kanssaan. Varsinkin myöhemmin elämässä tulet arvostamaan sitä, että sinulla on ystäviä ympäri maailmaa.

Magic Kingdom, Walt Disney World, Florida US

Huonot puolet

1. Olet pitkiä aikoja pois kotoa. Sinulta jää välistä joulut, syntymäpäivät ja hääjuhlat. On kurjaa, kun ei pääse fyysisesti osallistumaan rakkaimpiensa tärkeisiin päiviin. Koti-ikävä on myöskin aina läsnä, varsinkin alussa.

2. Palkka on pieni. Riippuen matkanjärjestäjästä ja siitä, kuinka monta vuotta sinulla on kertynyt kokemusta oppaan työstä, palkka on yleisesti ottaen siinä 1000 euron molemmin puolin. Itselläni se on ollut 800-1300 euron välissä aina. On kuitenkin muistettava, että et maksa vuokraa joten sinulla harvoin on isoja juoksevia kuluja.

3. Yksinäisyys ja huonot päivät ovat myös asioita, mitkä varmasti vaivaavat myös maailmalla ollessasi. Varsinkin kohteissa, missä on pieni tiimi, saatat usein viettää vapaapäiväsi yksin. Tämän takia kannattaa yrittää tutustua paikallisiin tai muiden matkanjärjestäjien oppaisiin.
Huonona päivänä olisi ihana päästä purkamaan oloa parhaalle ystävällesi, mutta aikaerojen takia hän saattaa olla jo nukkumassa tai töissä.

Florida, USA

Lue lisää matkaoppaan työstä täältä!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.