Kohdeopas

Matkaopas lomailee; Thassos, Kreikka

Kesän 2019 lomakausi aloitettiin viehättävällä Kreikan Thassoksella! Tämä pieni saari vastasi hyvin odotuksiani; ystävällisiä kreikkalaisia, kauniita rantoja ja rakkaudella valmistettua ruokaa! Keräsin yhteen lomamme parhaat valokuvat sekä jaan tietenkin vinkit lomalle!

Sunset on Thassos Greece
Sunset in Thassos, Greece

Thassoksen saari on oikeasti todella pieni! Majoitutpa minne päin tahansa saarta, kannattaa vuokrata auto. Mikäli et ole koskaan aikaisemmin vuokrannut autoa lomallasi ja paikallinen liikenne mietityttää niin älä huoli. Thassoksen saaren ympäri kiertää yksi iso päätie ja se on hyvässä kunnossa. Liikenne on rauhallista ja vaikka paikalliset ajavatkin turistien ohi, pärjää vähäisen liikenteen seassa kokematonkin kuski. Tämä on siis täydellinen paikka vuokrata kulkuväline lomalla, kokeile edes yhdeksi päiväksi!

Me vuokrasimme auton viideksi päiväksi Speedy -autovuokraamosta, mikä sijaitsi aivan Limenarian keskustassa. Maksoimme 21 euroa per päivä sisältäen halvimman hintaluokan auton ja täysvakuutuksen. Kilometrejä ei ole rajattu ja bensat täytyy tietenkin maksaa itse. Tankkasimme auton täyteen ekana päivänä ja totesimme myöhemmin sen olleen huono idea. Auto kulutti niin vähän, että maksoimme noin 25 euroa liikaa bensaa.

Autonvuokra oli edullinen, mutta kuten yleensäkin; halvalla ei saa hyvää. Ajettavuus ei ollut mitään kehuttavaa, mutta auto kulki. Mikäli siis ajomukavuus on tärkeämpi kuin edullinen hinta, kannattaa ottaa hieman parempi auto.

Monastery of Archangel Michael in Thassos Greece
Monastery of Archangel Michael in Thassos, Greece

Autolla pääsimme helposti tutustumaan saaren nähtävyyksiin, kuten Arkkienkeli Mikaelin luostariin. Se on kallionkielekkeelle rakennettu nunnien ylläpitämä luostari noin 25 km päässä Limenariasta pohjoiseen. Suosittelen ehdottomasti pysähtymistä siellä, se oli upea kokemus. Nunnat antavat lainaan pitkät hameet ja huivit, jotta vaatetus on sopiva vierailua varten.

Pefkari beach in Thassos, Greece
Pefkari beach in Thassos, Greece
sand on the beach in greece
Tripiti beach in Thassos, Greece
woman walking around the beach
Tripiti beach front of the Blue Dream Palace hotel. Thassos, Greece
Beach bar drinks in Marble Beach Thassos Greece
Cocktails in beach bar in Marble beach. Thassos, Greece
Feet in the sand in Marble beach, Thassos, Greece
Marble beach, Thassos, Greece

Saarella on paljon kauniita ja loivasti syveneviä rantoja. Autolla pääsimme kätevästi liikkumaan rannalta toiselle joten aika ei koskaan käynyt pitkäksi. Saaren erikoisin ranta on Marble beach, missä hiekkaan on sekoittunut Thassoksen saaren ainutlaatuista marmoria. Se on erittäin valkoista ja näin ollen saa hiekan lähes hohtamaan ja veden näyttämään upean turkoosilta!

Greek food in restaurant in Thassos Greece
Greek food in restaurant in Thassos, Greece
Chef making donuts in Greek night
Chef making donuts in Greek night in Blue Dream Palace hotel. Thassos, Greece

Ravintoloiden taso vaihteli jonkin verran ja täällä käytettiin ruuanlaitossa enemmän vuohenmaitoa ja tilliä kuin esimerkiksi Karpathoksella. Moussaka, Kreikan vastine lasagnelle, on yksi lemppareistani kreikkalaisen keittiön antimista. Thassoksella siinä oli perusraaka-aineiden, munakoison ja jauhelihan, lisäksi käytetty myös vuohenmaitoa kun taas Karpathoksella kanelia.

Grillissä kypsennetyt kanavartaat eli Chicken souvlaki toimivat suolaisen halloumi-juuston ja jogurttipohjaisen kurkkudipin tzatziki kanssa. Ravintolassa laskumme oli 18-26 euron välillä kahdelle ihmisille ilman alkoholijuomia.

Thassoksella paikalliset ihmiset valmistavat talvisin vuoristossa oliiviöljyä kun turistit katoavat ja kesäsesonki on ohi. Paikallista oliiviöljyä onkin tarjolla kaikkialla samoin kun saarella valmistettua hunajaa.

Bread with olive oil in restaurant in Thassos Greece
Local olive oil with bread in Thassos, Greece
Chicken souvlaki with tzatziki dip
Chicken souvlaki with tzatziki dip. Thassos, Greece

Thassos oli ihana pieni saari ja suosittelen ehdottomasti lähtemään sinne viikoksi! Paikalliset ovat avuliaita ja ylpeitä saarestaan ja sen mahdollisuuksista. Laita minulle viestiä, mikäli kaipaat lisää vinkkejä tai sinulla on kysymyksiä lomaa suunnitellessasi. Käy myös tutustumassa miten majoituimme Thassoksen saarella tästä!

2 thoughts on “Matkaopas lomailee; Thassos, Kreikka

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.