Kohdeopas

Matkaopas lomailee; Sardinia, Italia

Italia on jo vuosia houkutellut minua matkakohteena ja asuttuani Sisiliassa yhden kesän, halusin tutustua myös naapurisaari Sardiniaan. Sisilian pikkusisko ei valitettavasti tehnyt minuun vaikutusta. Kallis lomakohde, mikä tarjosi keskinkertaisia elämyksiä ei meitä miellyttänyt!

woman_standing_in_alghero_sardinia_italy
Old town of Alghero, Sardinia, Italy

Vietimme mukavan loman äitini kanssa Thassos -saarella Kreikassa tämän vuoden toukokuussa. Viikko tuntui kuitenkin lyhyeltä, joten päätimme varata melkein heti perään uuden loman; Italian Sardiniaan. Olin asunut matkaoppaana Sisiliassa ja sen saaren ihmiset, ruoka ja maisemat olivat tehneet minuun lähtemättömän vaikutuksen.

woman_drinks_cocktails_italy
Bar in harbour of Alghero, Sardinia, Italy

Odotukset olivat kovat kun varasimme TUI:n kautta matkapaketin Sardiniaan. Viikon lomamatka kesäkuun alussa maksoi neljän tähden hotellissa noin 600 euroa per henkilö sisältäen matkatavarat ja lentokenttäkuljetukset. Hotelliksi valikoitui TUI:n konseptihotelli TUI Family Life Baia di Conte. Lapsiperheille suunnattu hotelli oli oikeastaan ainoa vaihtoehto, mikäli halusimme tuolla ajankohdalla matkustaa Italiaan.

old_town_alghero_italy_sardinia
Old town of Alghero, Sardinia, Italy

Valitettavasti hotelli itsessään oli meille pettymys. Olen aikaisemmin kirjoittanut, kuinka matkailijan tulisi välttää hotellien All Inclusive -palveluita ja näin ollen emme tietenkään itsekään sellaista varanneet. Hotelli ei kuitenkaan ollut huomioinut sitä mahdollisuutta, että kaikilla vierailla ei välttämättä ole AI ja oli hetkiä, kun hotellilta ei saanut ostettua ruokaa mistään. Hotellin välittömässä läheisyydessä ei myöskään ollut kauppoja tai muita ravintoloita.

Saimme saavuttaessa väärän huonetyypin huoneen ja vastaanotosta kehotettiin palaamaan aamulla asiaan. Kun käännyimme puhumaan tästä oppaalle, meidät huidottiinkin nopeasti takaisin tiskille ja uusi huone löytyikin, vaikka äsken “hotelli oli täynnä”. Uudessa huoneessa ei kuitenkaan toiminut ilmastointi, joten jouduimme pakkaamaan kerran puretut matkalaukkumme ja siirtymään vielä kerran. Lopulta huoneasia oli kunnossa, mutta jäi ikävä maku siitä, että lomailijoita vedätetään tällä “Tule aamulla kun hotelli on nyt täynnä” -sitaatilla. Lomalla aika on arvokasta, enkä usko, että kukaan haluaa tuhlata sitä hotellin vastaanotossa juoksemiseen.

stintino_beach_sardinia_italy
Stintino beach in Sardinia, Italy

Hotellilta kulki edullinen (6 euroa meno-paluu) shuttle bus suoraan Algheron kaupungin keskustaan päivittäin. Sama bussifirma järjestää myös päiväretkiä ympäri saarta ja varasimmekin kaksi retkeä heidän kauttaan. Valitettavasti retki peruuntui, mutta kukaan ei ilmoittanut sitä meille tai hotellille joten seisoimme yli tunnin turhaan odottamassa retkibussia aamulla.

Olimme päättäneet, ettemme vuokraa autoa tällä lomalla vaan hyödynnämme bussiyhteyksiä. Epäonnistuneen retkelle lähtöyrityksen jälkeen päätimme kuitenkin ottaa auton muutamaksi päiväksi. En varsinaisesti voi suositella autonvuokraa edelleenkään, mutta toisaalta se tuntui olevan ainoa tapa nähdä edes jotain. Hotelli Baia di Conte sijaitsee keskellä ei mitään ja sen oma ranta ei ole mitenkään viehättävä.

Älä varaa autoa suoraan hotellilla olevasta vuokraamosta tai matkanjärjestäjän kautta, sillä hinnat ovat huomattavasti kalliimmat kuin kilpailijoilla. Hotellin vastaanotto soitti ja varasi auton meille kolmeksi päiväksi hintaan 155 euroa sisältäen täysvakuutuksen.

bosa_sardnia_italy
Town of Bosa, Sardinia, Italy

Autolla kävimme Stintinon rannalla, mikä oli yksi lomamme kohokohdista! Kaunis ranta ja ihanan kirkasta vettä. Rannalla oli yksi ravintola, mutta ruoka siellä oli kallista ja pahaa, joten suosittelen ottamaan omat eväät mukaan mielummin.

Shoppailusta kiinnostuneiden kannattaa suunnata Sassarin kaupungin ostoskeskuksiin, niitä on useita lähietäisyydellä toisistaan. Me vierailimme myös Bosan markkinoilla, jonne TUI myi lippuja opastettuna retkenä, mutta en voi suositella. Samat markkinat ovat myös Algherossa, joten turha Bosaan saakka matkustaa, sillä muuta nähtävää siellä ei juurikaan ollut ja itse markkinat olivat aika suppeat.

Välimatkat ovat pitkät ja sen takia meiltä jäi muutama paikka näkemättä, kuten Costa Smeralda. Se on kuulema erittäin kaunista aluetta, joten harmittaa, ettemme sinne päässeet.

hamburger_restaurant_sardinia_italy
Hamburger and chips. Sardinia, Italy
white_pizza_sardinia_italy
White pizza with ham and mozzarella cheese. Sardinia, Italy
italian_icecream_sardinia_italy
Italian ice cream is the best! Old town of Alghero, Sardinia, Italy
seada_dessert_sardinia_italy
Sardinian dessert seada. Sardinia, Italy

Valitettavasti ruoka Sardiniassa oli suuri pettymys. Jouduimme yhden pasta-annoksen jopa lähettämään takaisin keittiöön, koska se oli täynnä läskipaloja ja ylisuolainen.

Ainoa mihin todella ihastuimme oli saaren oma erikoisuus; Seada. Tämä sardinialainen jälkiruoka oli aivan mahtava! Taikinakuoressa uppopaistettua pecorino-juustoa, mikä tarjoillaan hunajan kera.

Totta kai italialainen jäätelö toimii myös aina. Suosittelenkin panostamaan Sardinian lomalla nimenomaan jälkiruoka puoleen!

dog_sardinia_italy
Lovely dog Sissi. Sardinia, Italy

Törmäsimme Sardiniassa kahteen ihanaan pariskuntaan ja ihastuimme heidän koiraansa Sissiin! Muutenkin paikallisista jäi positiivinen kuva, vaikka itse Sardinia ei valitettavasti meihin tehnyt vaikutusta tällä kertaa. Myönnän, että odotuksemme Italiasta olivat korkealla ja tällä kertaa jouduimme pettymään. Loma on kuitenkin aina loma, joten toki nautimme ajastamme äitini kanssa yhdessä, mutta ensi kerralla palaamme Sisiliaan Sardinian sijasta!

old_town_algero_sardinia_italy
Old town of Alghero, Sardinia, Italy
old_lady_sitting_alghero_sardinia_italy
Old town of Alghero, Sardinia, Italy

Käy kurkkaamassa myös kuinka sinulle valehdellaan lomallasi.

2 thoughts on “Matkaopas lomailee; Sardinia, Italia

  1. Me olimme häämatkalla Algherossa 2 vkoa useita vuosia sitten.Olimme iloisia puolihoidosta; ravintolojen hinnat olivat pilvissä enlä huonompaa pizzaa ole dyönyt kuin SardiniassaKävimme vuokra-autolla Costa Smeraldassa.Hupaisaa oli että kun muualla satoi, paistoi siellä aurinko!Sassarissa oli hauska käydä junalla, mutta siestan aikaan ja sunnuntaina olivat usemmat paikat kiinni.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.