Kohdeopas

Matkaopas lomailee; Thassos, Kreikka HOTELS EDITION

Vietimme ihanan viikon Kreikan kauniilla Thassos-saarella nauttien leppoisasta tunnelmasta, rannoista ja ystävällisistä ihmisistä. Majoitumme neljän tähden DHOTELS-ketjun kahteen eri hotelliin ja olimme tyytyväisiä.
Lue alta, tuoko tasokas hotelli oikeasti lisäarvoa lomalle vai voisiko rahan käyttää siellä paremmin.

Greek house with colourful flowers in the garden
Town of Limenaria, Thassos, Greece

Varasimme Tjäreborgin kautta valmismatkapaketin Blue Dream Palace -hotelliin, mikä sijaitsee Tripiti-rannalla, lähellä Limenariaa. Toukokuun loppupuolella tehty reissu tuli maksamaan 383 euroa per henkilö (sis. lennot, matkatavarat, majoitus sekä lentokenttäkuljetus). Hinta oli todella edullinen, sillä samasta matkasta saa heinäkuussa maksaa jopa 800 euroa per henkilö!

Thassoksen saarella ei ole omaa lentokenttää, vaan sinne saavutaan mantereen Kavalan-lentokentän kautta. Autolautta kuljettaa saarelle ja yksi iso miinus oli nimenomaan matka lentokentältä hotellille ja takaisin (Saavuttaessa kesti noin 3 tuntia ennen kuin olimme perillä). Kannattaa varata bussikuljetus matkanjärjestäjän kautta, niin ei tarvitse sentään itse lähteä seikkailemaan.

Blue Dream Palace hotel in Tripiti beach Thassos Greece
Blue Dream Palace hotel, Thassos, Greece
pool and beach in front of blue dream palace hotel
Pool and beach in front of Blue Dream Palace hotel. Thassos, Greece
Blue Dream Palace hotelroom with the welcome gifts
Welcome gift from the hotel. Blue Dream Palace, Thassos, Greece
Pink roses in the hotel bed
We bought flowers to decorate our hotel room. Blue Dream Palace, Thassos, Greece

Blue Dream Palace -hotelli on tunnettu sen erittäin tasokkaasta asiakaspalvelusta ja ei suotta; saimme kokea ammattimaista palvelua hotellilta lomamme alusta aina loppuun saakka. Tuntui, että henkilökunta aidosti halusi meidän nauttivan olostamme.

Huoneet olivat siistit ja sviitti oli sisustettu upean modernisti. Aamupala oli hyvä, mutta jäin kaipaamaan tuorepuristettua appelsiinimehua, sillä juomavalikoima ei meitä miellyttänyt. Erikoisruokavaliot otettiin myös hyvin huomioon ja henkilökunta muisti jopa seuraavina päivinä tuoda vaihtoehtoiset ruuat meille esille ilman kysymistä.

Breakfast in Blue Dream Palace hotel in Thassos Greece
Breakfast in Blue Dream Palace hotel. Thassos, Greece

Testasimme pariin otteeseen hotellin SPA-osastoa. Emme käyneet altailla, mutta kahdessa eri hieronnassa. Mikäli kaipaat rentoutumista ja erilaisia ihohoitoja, voin suositella. Meille tehtiin mm. suolakuorista Kreetalaisella suolalla ja hunajahoito paikallisella hunajalla. Mikäli olet oikeasti kunnon jumit avaavan -hieronnan tarpeessa, en usko, että tämä on paras vaihtoehto.

The way to the Tripiti Beach
The way to the Tripiti beach from the hotel. Blue Dream Palace, Thassos, Greece
woman walking around the beach
Tripiti beach front of the Blue Dream Palace hotel. Thassos, Greece

Osallistuimme hotellin järjestämään kreikkalaiseen iltaan, jossa oli tarjolla paikallisia grilliherkkuja, alkupaloja ja jälkiruokia noutopöytänä. Maksoimme siitä 15 euroa per henkilö ja hinta ei sisältänyt juomia. Ruoka ja tunnelma oli hyvä sekä kreikkalaiset tanssijat hienoissa puvuissaan olivat viihdyttäviä! Iltaa vietettiin hotellin rannalla sijaitsevassa ravintolassa auringonlaskun aikaan.

Starters in Greek night in Blue Dream Palace hotel Thassos Greece
Starters in Greek night in Blue Dream Palace hotel. Thassos, Greece
Chef making donuts in Greek night
Chef making donuts in Greek night in Blue Dream Palace hotel. Thassos, Greece

Jälkiruoaksi paikanpäällä valmistetut pienet munkkipallerot olivat taivaallisen hyviä! Päälle kaadettiin Thassoksella tuotettua hunajaa ja makuelämys oli valmis.

Dessert table on Greek night
Dessert table on Greek night in Blue Dream Palace hotel. Thassos, Greece

Lomamme aikana DHOTELS-hotelliketju sai uuden jäsenen kun Blue Dream Palacen viereen avattiin ZOE-hotelli. Meillä oli mahdollisuus siirtyä viettämään loppulomamme tähän uuteen neljän tähden hotelliin, mistä avautui upeat näkymät merelle. Huoneet olivat sisustettu beach house -tyylisesti ja ylimpiin rakennuksiin kuljettiin sähköauton kyydissä.

Blue Dream Palace ja ZOE -hotellien välissä oli vain autotie ja muutama kymmenen metriä, mutta tunnelma oli hyvin erilainen. Missä Blue Dream tarjoaa modernia ja tasokasta majoitusta niin ZOE luottaa yksinkertaiseen ja luonnonläheiseen tyyliin. Toisesta löytyy valkoiset nahkasohvat hotelliaulasta ja toisesta apina-lamppu.

Woman with the wine glass on the balcony in Greece
The view from our balcony in ZOE hotel (family room). Thassos, Greece
Pool area in ZOE hotel
Pool area in ZOE hotel. Thassos, Greece
Breakfast restaurant in ZOE hotel
The breakfast restaurant in ZOE hotel. Thassos, Greece

Vaikka vietimme loppujen lopuksi aika vähän aikaa itse hotellilla ja varsinkin huoneissa, on meille silti aina ollut tärkeää löytää meitä miellyttävä hotelli.

Matkaoppaana olen päässyt tutustumaan satoihin hotelleihin ja oppinut tuntemaan, minkälaisissa hotelleissa itse viihdyn parhaiten. Minulle on tärkeää mutkaton lomailu, eli hotellin pitää vastata tarpeitani. Mikäli ongelmia ilmenee esimerkiksi huoneiden kanssa, on hyvä, että vastaanotosta ollaan valmiita selvittämään ja korjaamaan asia pian.

Minulle lomailu itsessään on sitä irtiottoa arjesta, luksusta ja rentoutumista. Joku muu petaa sänkyni ja aamupala on valmiina noutopöydässä. Sisustus on erikoinen ja mielenkiintoinen – en valitsisi itselleni sellaista, mutta on mukava elää viikko pari ihan erilaisessa ympäristössä kuin yleensä.

Käy myös lukemassa vinkkejä Thassoksen lomalle ja ihailemassa lomakuvia täältä!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.