Kohdeopas

Lanzarote – oppaan vinkit

Kiehtova Lanzarote on täydellinen omatoimiseen matkailuun. Saarella voi tutustua tulivuoriin lähietäisyydeltä, kierrellä viininviljelyalueilla tai katsoa majakan vieressä laskevaa aurinkoa. Edullinen hintataso ja monipuoliset palvelut takaavat, että lomalla voi oikeasti keskittyä nauttimiseen. Lue matkaoppaan vinkit, miten saat kaiken irti Lanzaroten lomastasi!

Lanzarotella ei ole oikeastaan väliä, minne päin saarta majoitut – kaikki on lyhyen ajomatkan päässä. Kätevästi pääset liikkumaan paikallisbusseilla, joiden aikataulut saa hotellin vastaanotosta, oppaalta tai netistä. Lähialueiden tutustumiseen suosittelen polkupyörän vuokraamista, esimerkiksi Puerto del Carmenista pääkaupunki Arrecifeen pääsee polkemalla rantakatua pitkin. Maisemat ovat upeat ja reitti kulkee aivan lentokentän vierestä, ohi lentävät koneet ovat vaikuttava näky.

Mikäli mahdollista, Lanzarotella kannattaa ehdottomasti vuokrata auto. Saarella on pituutta vain noin 60 km ja leveyttä 20 km, autolla päästä päähän ajaa reilussa tunnissa ja sen takia se onkin täydellinen lomakohde autonvuokraamiseen. Nähtävää on kuitenkin sen verran paljon, että suosittelen vuokraamaan auton useammaksi päiväksi, vähintään kahdeksi. Et tarvitse erikseen navigaattoria, pelkkä kartta riittää. Päätiet ovat hyvässä kunnossa ja opasteet nähtävyyksille erinomaiset.
Alla omat suosikkini Lanzarotella!

Timanfayan kansallispuisto

Lähde aikaisin aamulla tutustumaan Timanfayan kansallispuistoon (puolilta päivin siellä on jo ruuhkaa joten ole ajoissa liikenteessä!). Pääset ajamaan maksun jälkeen auton puoliaktiivisen tulivuoren Islote de Hilarion huipulle. Siellä henkilökunta esittelee tulivuoren voimia erilaisilla kuumuuskokeilla. Pääset myös näkemään kraatterigrillin ja osallistumaan pääsylipun hintaan sisältyvään Luna Ruta -kuuajelulle.
El Diablo -ravintolasta saa ostettua pientä purtavaa ja juomia sekä siellä on myös WC-tilat. Matkamuistomyymälästä saat kauniita postikortteja ja laavakivikoruja!

Parque nacional de Timanfaya

La Geria – viininviljelyalueet

Vaikka saaren yleisilme on karu, viininviljelyssä Lanzarote on toiseksi suurin Kanariansaarista, heti Teneriffan jälkeen. La Gerian alueella on suurimmat viininviljelysalueet ja siellä on myös Kanariansaarten vanhin viinitila, El Grifo (1775). Tilalla voi käydä maistelemassa viinejä ja vierailla heidän omassa viinimuseossa. El Grifon symbolina toimii Cesar Manriquen suunnittelema taruolento aarnikotka.
La Gerian alueella törmää paikalliseen kuoppaviljelyyn. Viiniköynnokset istutetaan syvälle kuoppaan suojaan kovalta tuulelta ja ympärille asetellaan kiviä. Musta piconhiekka on elementtinä vaikuttava, ja suosittelen ehdottomasti tutustumaan Lanzaroten viinitiloihin ja niiden viininviljelyalueisiin.

La Geria

Los Helechos näköalapaikka

Lanzaroten ehkä upeimmat maisemat avautuvat Los Helechosin näköalapaikalta saaren pohjoisosassa. Tuhannen palmun laaksona tunnettu kylä Haria näyttää mahtavalta lähes 600 metrin korkeudesta katsottuna.
Näköalapaikalla kasvaa myös traakkipuu, tai lohikäärmepuu kuten paikalliset sitä kutsuvat. Puusta valuva pihka muuttuu kuivuessaan aivan veren näköiseksi ja sen uskotaan kuuluvan lohikäärmeelle.
Paikallista palmulikööriä, Guarapoa, kannattaa ostaa tuliaisiksi näköalapaikan kahvilasta. Se on siellä valmistettua likööriä, jossa on rommia ja palmun mahlaa. Juoma kuuluu tarjoilla kermavaahdon ja kanelin kanssa pillillä juoden.

The road to Mirador del Rio

Ravintola “Balcon de Femes”

Playa Blancan vieressä sijaitseva ravintola Restaurante Balcon de Femes tarjoilee herkullisen ruuan lisäksi mahtavat näköalat. Se on Femeksen kylän vuoren huipulla, noin 10 minuutin ajomatkan päässä Playa Blancasta. Edullista ja hyvin kanarialaista ruokaa.

Monte Corona -tulivuorelle patikoimaan

Kannattaa osallistua paikallisten järjestämälle patikointiretkelle Monte Coronan ympäri. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta patikoimisesta ja asiantuntevat ohjaajat kertovat mielenkiintoisia yksityiskohtia 5000 vuotta sitten purkaantuneesta tulivuoresta. Vaellus kestää muutaman tunnin, riippuen ryhmän koosta ja mukaan saa eväät sekä vaelluskepit.

Faro de Pechiguera – Majakka

Playa Blancan aivan eteläisin kärki on mahtava paikka ihastella auringonlaskua. Majakka sijaitsee lähellä Montaña Roja -tulivuorta, minkä päälle voi kiivetä, mikäli haluaa ihastella Playa Blancaa yläilmoista.

Faro de Pechiguera sunset

Toivottavasti sait inspiraatiota tulevalle Lanzaroten lomallesi tai kenties innostuit tämän myötä varaamaan matkan sinne! Käy lukemassa lisää Lanzarotesta täältä

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.