Kohdeopas

Mahtava Dubrovnik

Kristallinkirkasta vettä, mielenkiintoinen historia ja edulliset hinnat – Kroatia on ehdottomasti Adrianmeren yksi upeimmista kohteista. Monimuotoinen saaristo ja valtavasti nähtävyyksiä takaa sen, että tekemistä riittää aktiivilomailijalle.
Dubrovnik kasvattaa suosiotaan lomailijoiden keskuudessa vuosi vuodelta – jopa niin paljon, että Kroatian poliisi on joutunut jo rajoittamaan ihmisten pääsyä Dubrovnikin vanhaan kaupunkiin. Risteilyaluksilla saapuvat vieraat yhdessä hotelleissa majoittuvien kanssa täyttävät kesäisin kaupungin niin pahasti, että muurien sisälle ei meinaa enää mahtua. Lue alta, miten saat Dubrovnikin lomasi onnistumaan!

Trsteno, Croatia

Dubrovnik on tällä hetkellä trendikäs lomakohde. Game of Thrones -fanit haluavat vierailla sarjan kuvauspaikoilla ja arkkitehtuurista sekä historiasti kiinnostuneet pääsevät tekemään aikamatkan entisen Ragusan kaupunkitasavallan (1358-1808), nykyisen Dubrovnikin vanhan kaupungin muurien sisälle.

Voit vierailla 1300-luvulla perustetussa apteekissa, mikä on edelleen toiminnassa tai tutustua kaupunkiin muurien päältä, sisäänpääsy maksaa 150 HRK (20 euroa) ja kannattaa varata ainakin noin 2 tuntia aikaa kiertää lähes 2 km pitkät muurit.
Voit myös ostaa Dubrovnik Card -matkailijakortin ja pääset tutustumaan edullisemmin nähtävyyksiin sekä liikkumaan Dubrovnikin rivieralla.

Port Gruž, Dubrovnik, Croatia

Dubrovnik on muuta Kroatiaa huomattavasti kalliimpi. Moni lomailija yllättyy hintatasosta ja vähäisistä ostosmahdollisuuksista. Esimerkiksi bussilippu kaupungin sisällä maksaa 15 HRK (2 euroa) kun taas pääkaupunki Zagrebissa bussilippu maksaa 4 HRK (0,50 euroa). Ruoka on myös kallista ravintoloissa, varsinkin jos aiot nauttia ateriasi vanhassa kaupungissa.

Takseja en suosittele Dubrovnikissa käyttämään ollenkaan, sillä ne ovat todella kalliita ja toisaalta bussilinjat ovat kattavat ja edulliset verrattuna takseihin. Omalla tai vuokra-autolla ei kannata Dubrovnikissa liikkua, sillä parkkipaikan löytäminen on lähes mahdotonta ja jälleen kerran hyvin kallista.

Lopud, Elaphiti Islands, Croatia

Hiekkarantoja ei Dubrovnikissa ole ollenkaan joten jos sellaista kaipaa pikkukivirantojen sijaan on lähdettävä läheiselle Lopudin saarelle. Se kuuluu Elafiitti -saariryhmään, mikä muodostuu 13 saaresta. Saarista vain kolmella – Šipan, Lopud ja Koločep – on vakituista asutusta ympäri vuoden.
Pääset kätevästi Jadrolinija -yhteysaluksella kulkemaan saarelta toiselle Gružin satamasta. Lippu on edullinen, 19-23 HRK (2,50-3 euroa) per suunta, koska alus on tarkoitettu kuljettamaan paikallisia saarilta Dubrovnikiin ja takaisin eli hinnassa ei ole ns. turistilisää. Suosittelen ehdottomasti tekemään päiväreissun näille saarille!

Art shop in Lopud, Elaphiti Islands, Croatia

Dubrovnikin suosituin ranta on Copacabana Beach. Siellä on maksullisia aurinkotuoleja ja -varjoja sekä kesän aikana useita tapahtumia. Muista käyttää uimatossuja, sillä Kroatiassa on merisiilejä. Copacabana -rannalla on myös baari sekä ravintola, josta saa todella herkullista ruokaa!

Kroatialainen keittiö panostaa lihaan, mutta Dubrovnikissa tunnelma on hyvin kansainvälinen. Kaupungissa on mm. intialaista, meksikolaista, japanilaista ja bosnialaista ruokaa tarjolla!
Suosittelen maistamaan turkkilaista alkuperää olevaa Burek -piirakkaa, joka on usein filotaikinaan käärittyä lihaa tai juustoa. Sitä saa leipomoista ympäri Dubrovnikia ja se sulaa suussa.

Restaurant in Copacabana Beach. Dubrovnik, Croatia

Dubrovnik on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, mutta kannattaa miettiä, haluaako viettää kokonaista viikkoa vilkkaassa kaupungissa. Vaihtoehtoja on kuitenkin paljon; voit majoittua Lopudin -saarella ja tehdä päiväreissuja Dubrovnikiin tai valita hotelli läheisistä kylistä ja liikkua bussilla. Cavtat on rauhallinen lomakohde vain 10 minuutin ajomatkan päästä Dubrovnikin lentokentältä. Cavtatissa hotelli Croatia oli arvostettu ja kehuttu asiakkaiden puolesta. Sen sijainti on myös täydellinen.

Mikäli sinulla on loma Dubrovnikiin varattuna tai mietit sitä vaihtoehtona, autan mielelläni mikäli kaipaat vinkkejä. Käy myös lukemassa mitä ei kannata sanoa matkaoppaalle!

Ship sailing from Elaphiti Islands to Dubrovnik

4 thoughts on “Mahtava Dubrovnik

 1. Varasimme juuri meno-paluulennot Dubrovnikiin, mutta muutoin itse matkan sisältö on vielä melko auki. Haluaisimme käydä ainakin Hvarissa, osaatko sanoa pääseekö sinne vesiteitse muutoin kuin katamanaareilla (Jadrolinija). Ja nyt kun mainitsit Elafiittisaarista, niin kuinka pitkään esim. Lopudille matkaaminen kestää? Hinta on ainakin ihan superedullinen! 🙂 Ja jos sulla on antaa joitakin vinkkejä esim. tekemiseen, näkemiseen ja kokemiseen liittyen Dubrovnikissa, niin kuulen niistä mielelläni!

  1. Hei Essi!

   Katamaraani on ainoa vaihtoehto kulkea Dubrovnikista Hvarin saarelle täysin meriteitse ja edullisesti. Toinen mahdollisuus on ajaa matka osittain autolla ja sitten ottaa autolautta, mutta en suosittele tätä vaihtoehtoa. Autolla mentäessä joudutte tekemään rajanylityksen Bosnian puolelle Neumin kylän kohdalla ja se saattaa viedä pahimmillaan jopa tunteja!
   Katamaraani seilaa reilu 3 tuntia per suunta ja tekee pysähdyksen myös Korculan saarella puolessa välissä matkaa. Lipun hinta liikkuu siinä 12-29 eurossa, riippuen menettekö edullisemmalla Jadrolinijalla vai Kapetan Luka -aluksella.
   Jadrolinija kuljettaa myös Elafiittisaarille, Lopudille matka-aika on noin 45min ja takasin päin reilu 1 tunti.

   Kannattaa viettää päivä Cavtatissa, sinne pääsee venetaksilla tai bussilla Dubrovnikista. Cavtatissa on hyvät kävelymahdollisuudet, mukava ranta sekä ihania ravintoloita. Miljonäärit tulevat sinne usein upeilla jahdeillaan, joten niitä voi myös ihastella siellä ollessaan!

   Mikäli sinulla on muita kysymyksiä niin autan mielelläni!
   Veronica

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.