Matkaoppaan työ

Oudoimmat asiakkaat TOP 3

Matkaoppaana kohtasin vuosien aikana tuhansia ihmisiä työni puolesta. Lentokentällä seistessäni en koskaan tiennyt, minkälaisia lomailijoita matkalaukkuhihnan jälkeen eteeni ilmestyy. Toivotin asiakkaat tervetulleiksi ja jäin aina mielenkiinnolla odottamaan, minkälainen viikko on tulossa. Muutama erityinen asiakaskohtaaminen on jäänyt mieleen ja listaan nyt ne kaikkein oudoimmat lomailijat.

Fuerteventura, Canary Islands, Spain

1. Pullonkerääjät

Tapasin Kroatiassa pariskunnan, joka kertoi, että he rahoittavat lomamatkansa keräämällä pulloja Suomessa. He saavat kerättyä niin paljon pulloja, että panteista saatavat rahat riittävät kahteen etelänlomaan vuodessa. Ja tämä keskustelu käytiin 5 tähden hotellin aulassa, missä pariskunta vietti lomaansa!

2. Supervihainen asiakas

Kap Verdellä työskennellessäni olin bussissa juuri saapuneiden asiakkaiden kanssa menossa kohti hotelleja. Kerroin bussissa tapani mukaan hotellijärjestyksen ja vähän ennen pysähdystä mainitsin vielä hotellin nimen ja kehoitin siellä majoittuvia alkamaan keräämään tavaroitaan.
Kun saavuimme ensimmäiselle hotellille, bussin kyydistä astui ulos hieman päihtynyt mies. Hän alkoi raivota minulle siitä, etten maininnut hotellin nimeä ja hän ei tiedä, missä jäädä pois. Hän sanoi ettei ole ikinä tavannut “näin p*skaa opasta” ja huutaen haukkui minua kaikkien edessä. Sain sanotuksi, että kerroin kyllä kaksikin kertaa hotellijärjestyksen, mutta se ei häntä näyttänyt kiinnostavan.
Tällaisia raivoojia osuu kohdalle aina silloin tällöin ja usein alkoholilla on osuutta asiaan. Oudoksi tämän tapauksen teki se, että myöhemmin illalla kun olin pitämässä tervetulotilaisuutta samassa hotellissa, mies saapui paikalle ja pahoitteli. Hän pyysi hyvin nöyränä anteeksi ja sanoi, etten ole huono opas. Halasimme sekä sovimme asian ja seuraavat kaksi viikkoa näin häntä usein ja juttelimme paljon.

3. Pettäjä lentokoneessa

Kun työskentelin matkaoppaana Finnmatkoilla (nykyinen TUI), tein yhden talven myös Air Guidena, eli olin Finnmatkojen edustajana lomalennolla mukana. Lensin Helsinki-Mauritius väliä (12 tunnin suora lento) ja työskentelin ainoana suomalaisena brittimiehistön kanssa.
Kerran lennon aikana koneen takaosaan tuli mies hakemaan vettä vaimolleen. Ojensin veden ja hetken päästä hän tuli takaisin kyselemään, että jäänkö minäkin Mauritiukselle ja vastasin olevani siellä kaksi viikkoa oppaana ennen taas seuraavaa lentoa. Hän kertoi, missä majoittuu ja kysyi, missä minä saarella asun. Kerroin alueen, mutta en hotellia, koska tässä vaiheessa keskustelu oli mennyt jo hieman oudoksi. Mies kysyi lopuksi suoraan, saisiko tulla viettämään aikaa kanssani hotellilleni. Se oli todella kiusallista ja jouduin useaan kertaan sanomaan ei kiitos. Lopulta mies palasi takaisin paikalleen vaimonsa viereen, ja en onneksi törmännyt häneen enää sen jälkeen.

Kotor, Montenegro

Käy lukemassa matkaoppaan työstä täältä!

2 thoughts on “Oudoimmat asiakkaat TOP 3

  1. Todella kauniita kuvia! Tässä iskee todellinen matkakuume. Näin kotiäitinä matkaoppaan työ todella olisi mahtavaa vaihtelua. Hih. Ihastuttavaa kevään odotusta ja terveiset Maitokahvimedian tiimiltä!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.