Matkaoppaan työ

Näin sinulle valehdellaan lomallasi

Tätä tapahtuu varmasti kaikkialla asiakaspalvelutyössä; asiakkaalle kerrotaan asiat joskus hieman totuutta kierrellen.
Vaatemyyjä ilmoittaa, että tuote on loppunut, vaikka oikeasti varaston kuormaa ei ole vielä purettu. Mäkkärin työntekijä taas sanoo, että jäätelökone on rikki, vaikka sitä ei ole vain keretty vielä puhdistamaan.
Mistä matkaopas sitten valehtelee?

Sarajevo, Bosnia and Herzegovina

Pakettimatkailu tarjoaa mahdollisuuden siihen, että lomalla ei tarvitse miettiä juuri mitään itse. Valitset netistä lomakohteen, hotellin ja varaat sen – that´s it!

Lomakohteessa pääset lentokoneesta ulos ja siitä eteenpäin matkaopas pitää huolen, että pääset oikeaan bussiin ja varaamaasi hotelliin. Sen jälkeen tervetulotilaisuudessa sinulle esitellään kattavasti lomakohde; lähiympäristön palvelut, parhaat rannat, vinkkejä lomailuun, autetaan autonvuokrassa ja niin pois päin.

Vietät sinulle räätälöityä lomaasi ja ongelmista voit aina ilmoittaa oppaalle, joka hoitaa ne sillä aikaa kun sinä olet katamaraani-retkellä päivettymässä.
Loman lopuksi sinut haetaan hotellilta ja viedään lentokentälle, missä oppaat kertovat lähtöselvitystiskit ja miten edetä aina lähtöporteille asti. Kotonakin saat vielä sähköpostia, missä varmistellaan kuinka lomasi sujui ja olithan tyytyväinen. Vaan mitä jos kerronkin, että sinulle on valehdeltu?

Corfu, Greece

1. Ravintolat

Olet varmasti lomasi aikana saanut ravintola-suosituksia oppaaltasi. Lomakansiossa on lueteltuna hyviä ravintoloita ja opaskin kehuu ne maasta taivaaseen. Opas kehoittaa ottamaan matkanjärjestäjän esitteen mukaan, niin saatte vielä 10% alennuksen laskunne loppusummasta.

Totuus: Monet ravintolat maksavat matkanjärjestäjille siitä, että saavat mainostilaa esitteissä tai lomakansioissa. Oppaat saavat usein syödä ilmaiseksi tai suurella alennuksella ravintolassa, minne lähettävät lomailijoita. Ravintola saattaa siis oikeastikin tarjoilla hyvää ruokaa, mutta ei välttämättä ole “alueen paras kalaravintola, jota ei tulisi missata!”.

2. Retket

Mietit retkille osallistumista ja opas suosittelee suomenkielistä saarikierrosta. Se on ehdottomasti kesän suosituin retki ja kannattaa varata liput heti, mikäli haluaa varmistaa paikkansa retkelle.

Totuus: Saarikierrosretki on varmasti ikimuistoinen kokemus, mutta todennäköisesti siitä saa myös parhaat myyntikomissiot. Retki vedetään itse, joten ei tarvitse maksaa ulkopuolisille ja busseja saadaan varattua niin monta, kuin oppaitakin on. Eli paikat tuskin loppuvat kesken ihan heti.

3. Hotelli

Ongelmia huoneen kanssa ja haluat vaihtaa huonetta? Vastaanotosta kerrotaan, että hotelli on täynnä, mutta tule huomenna aamulla uudestaan.

Totuus: Hotelli ei todennäköisesti ole täynnä, mutta he eivät kerkeä auttamaan sinua nyt tai vapaata huonetta ei ole siivottu. Oppaana sain monesti asiakkaalle uuden huoneen samantien, mutta jos asiakas kysyi sitä itse, vastaus oli usein kielteinen. Käänny siis oppaan puoleen!

Karpathos, Greece

Käy myös kurkkaamassa, miltä näyttää kun matkaopas lomailee Kreikassa!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.