Valokuvaus

Parhaimmat valokuvani maailmalta

Olen ollut onnekas ja päässyt näkemään upeita paikkoja maailmassa työni ansiosta. Matkaoppaana työhöni kuului perusteellinen tutustuminen kohteeseen ja kamera tai kännykkä oli aina mukana.
Lähes kaikki Instagram -tilini kuvista on otettu kännykällä. Esittelen teille nyt omat suosikkini ja tarinat niiden kuvien takana.

1.

Tämä valokuva on otettu huhtikuussa 2017 Dubrovnikissa, Kroatiassa. Olimme juuri lähdössä retkelle Bosnia-Hertsegovinaan ja odotimme Franjo Tuđman -sillan (kuvassa vasemmalla) toisessa päässä, että loput retkiporukasta saapuvat paikalle minibussin kyydissä. Kello ei ollut vielä edes aamu kahdeksan, ja Dubrovnikin satama näytti upealta.

2.

Olin elokuussa 2017 kolmen päivän minilomalla turkkilaisen ystäväni kanssa Bosnia-Hertsegovinan Sarajevossa. Lensin sinne Dubrovnikista Zagrebin kautta, ja ystäväni Istanbulista suoraan. Taksit olivat todella edullisia ja käytimmekin niitä paljon, mutta halusimme ihan vain tunnelman ja kokemuksin vuoksi kokeilla ratikkaa. Istuessamme ratikan kyydissä nappasin tämän kuvan vaunun sisältä. Se saattaa näyttää hyvinkin ankealta, mutta Sarajevo on ehdottomasti yksi niistä kohteista, mikä yllätti minut paikallisten ystävällisyydellä. Kannattaa lukea, mitä kirjoitin Mostarista, mikäli Bosnia kiinnostaa.

3.

Olimme toukokuussa 2017 ajelemassa paikallisen ystäväni kanssa autolla, kun pysähdyimme Dubrovnikin kaupungin yläpuolella olevalle näköalapaikalle. Dubrovnikin vanhakaupunki oli koko kesän hyvin vilkas ja sen edustalta lähti päivittäin laivoja ja veneitä joka suuntaan. Ehkä sen takia tämä tunnelmaltaan rauhallinen kuva kirotusta Lokrumin saaresta on mieleeni.

4.

Olimme työkavereideni kanssa saaneet kutsun Dubrovnikin Copacabana -rannan ravintolaan. Omistaja halusi tarjota meille ihanan illallisen auringonlaskun äärellä. Ilta oli mahtava; hyvää seuraa, ruoka italialaisen kokin valmistama ja ah niin herkullista, paikka oli kaunis. Kävelimme rannassa ennen kuin siirryimme pöytään ja näin tämän nuoren miehen nauttivan viiniä yksin. Hän ihasteli auringonlaskua ja minä sain kauniin kuvan.

5.

Satumaisen kaunis Kotor Montenegrossa tuli hyvin tutuksi minulle kesällä 2017. Retkemme vei kerran viikossa näihin upeisiin maisemiin. Olimme pysähtyneet retkellä näköalapaikalle, mistä asiakkaat saivat myös ikuistaa tämän maiseman. Jouduimme isolla bussilla mutkittelemaan kapeaa tietä pitkin, kun matka jatkui alas kohti Kotoria. Asiakkaat olivat usein sydän kurkussa, mutta onneksi meillä oli aina ammattilainen ratin takana ja koskaan ei sattunut vaaratilanteita.

Kaikki kuvat ovat otettu Microsoft Lumia 640XL puhelimella.
Jätä alas kommentti, mikä näistä kuvista on sinun suosikkisi!

Matkaoppaan työstä voit lukea täältä.

3 thoughts on “Parhaimmat valokuvani maailmalta

  1. Upeita kuvia taas kerran. Kännykällä saa kyllä myös laadullisesti erinomaisia kuvia ja nykyään kontrastit ja kirkkaudet saa kohdilleen, jotta kuva näyttää samalta kun omaan silmään livenä esim maisema tai rakennus tai ihmiset. Tarinat kuvien takana on myös osaa kuvaa.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.