Matkaoppaan työ

Kömmähdykset maailmalla

Lomallahan aina sattuu ja tapahtuu! Matkaoppaana pääsin usein seuraamaan tapahtumia tiiviisti lähietäisyydeltä tai kuulin mielenkiintoisia tarinoita myöhemmin.
Lue alta, mitä tapahtuu kun syöt liikaa wasabia, hotelli avustaa ryöstössä tai Montenegron kiertoajelu tehdäänkin Kroatiassa!

Tenerife, Canary Islands, Spain

1. Wasabi erehdys

Lanzarotella asiakkainani oli pariskunta, joka matkusti yhdessä naisen isän kanssa. He olivat aivan mahtavia ja vietinkin aikaa heidän kanssaan, kun he kutsuivat minut kerran illalliselle.

Seuraavana iltana törmäsimme taas, kun olin kämppikseni kanssa menossa syömään kiinalaiseen ravintolaan ja näin heidät siellä. He olivat jo lopettelemassa ruokailuaan ja kertoivat, että porukan miehet olivat ensimmäistä kertaa syömässä sushia.

Kysyin innostuneena, että minkälainen makuelämys se heille oli ja en voinut olla nauramatta vastaukselle. Miehet olivat luulleet todella tulista wasabia avokadotahnaksi, ja olivat sitä laittaneet isot lusikalliset sushipalan päälle. Polte oli heidän mukaan helvetillinen, mutta näkö kuulema kirkastui kivasti loppu illaksi.

2. Hotellivaras

Tämä sattui myös Lanzarotella, mutta eri talvena. Isä matkusti kahden teinipoikansa kanssa ja olin vuokrannut heille auton päiväksi. Kun he palasivat ajelulta, huoneessa odotti ikävä yllätys – se oli ryöstetty. Heiltä oli viety kalliit aurinkolasit vahvuuksilla, hygieniatarvikkeet hammasharjoja myöten ja jopa kalsarit.

Tapaus oli tietenkin ikävä, mutta oudoksi sen teki se, että hotellin vastaanotosta oli kirjaimellisesti ojennettu huoneen avaimet varkaalle. Turvakameroista näkyy selvästi, kuinka mieshenkilö menee vastaanottoon kysymään avaimia huonenumeroa vastaan ja lähtee rauhallisesti kävelemään kohti huonetta. Kun hän on tyhjentänyt koko huoneen, poistuu varas tavaroiden kanssa paikalta kuin mitään ei olisi sattunut.

Cavtat, Croatia

3. Montenegro -retki Kroatiassa

Tämän tapauksen kertoi kroatialainen paikallisopas minulle viime kesänä.
Vuosia taaksepäin, eräs opas oli lähtenyt retkelle bussi täynnä saksalaisia turisteja. Tarkoitus oli ylittää Montenegron ja Kroatian raja ja kierrellä Montenegron puolella eri kylissä.

Saksalaiset olivat jo ehtineet hieman juopotella ja opas päätti, että vetää retken heille Kroatian puolella – mitä sillä on väliä, kauniita maisemia ja kyliähän on täälläkin! He ajoivat kylästä toiseen ja pysähtyivät oppaan kertoessa Montenegrosta.

Ilmeisesti kaikki olivat retkeen tyytyväisiä ja lomailijat uskovat varmasti edelleen, että ovat käyneet Montenegrossa. Mainittakoon, että kyseinen opas ei enää työskentele matkaoppaana.

Käy lukemassa myös kuinka sinulle valehdellaan lomallasi!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.