Kohdeopas

Selviytymisopas Floridan teemapuistoihin

Floridan loman kohokohta on monelle vierailut teemapuistoissa. Walt Disney World ja sen suurin kilpailija, Universal Studios, ovat ehdottomasti suosituimmat vierailukohteet. Huonoin mahdollinen aika lähteä kiertämään teemapuistot on heinä-elokuussa, kun koululaiset ovat lomalla ja lämpömittari näyttää yli 40-astetta. Opin tämän oman kokemuksen kautta, joten nyt jaan selviytymisvinkkini Floridan teemapuistoihin!

Universal Studios theme park, Florida

1. Ole ajoissa paikalla ja varaa aikaa koko päivä

Päivä teemapuistossa on varmasti ikimuistoinen. Amerikassa on panostettu kaikkeen 100% ja sen takia jo pelkkä jonottaminen laitteisiin on elämys! Mutta puistot ovat supersuosittuja ja siellä on näin ollen paljon ihmisiä. Vältät pahimmat ruuhkat kun saavut paikalle aikaisin aamulla ja suuntaat lippujonojen jälkeen suoraan puiston suosituimpaan laitteeseen (esim. Universal Studios -puistossa Harry Potter).

Jonotusajat ilmoitetaan laitteiden ulkopuolella ja pahimmillaan ne voivat olla jopa 3 tuntia. Kannattaa kiertää katsomassa mihin on lyhyt jonotusaika (alle 60min) ja iskeä siihen. Joskus voi myös valita “single ride” -jonotuksen, jolloin et pääse ystäväsi kanssa istumaan vierekkäin, mutta jonotusaika on huomattavasti lyhyempi.

Magic Kingdom, Walt Disney World, Florida US

2. Suunnittele etukäteen

Säästät oikeasti paljon aikaa ja ennen kaikkea vaivaa kun suunnittelet päivääsi etukäteen ja otat asioista selvää. Tarkista teemapuiston show & ilotulitusajat ja mene näytöspaikalle hyvissä ajoin niin varmistat hyvät paikat. Tiedosta myös se, että et yksinkertaisesti kerkeä näkemään ja kokemaan kaikkea yhden päivän aikana.

Lataa teemapuiston sovellus puhelimeesi, voit tutustua siihen ensiksi ja saada sieltä kätevästi tietoa puistosta. Mikäli ostat Walt Disney Worldiin useamman päivän lippupaketin, pystyt varaamaan Fast Pass -lippuja, joilla pääset jonojen ohi kolmeen eri laitteeseen. Universal Studiosin vastaava, Express-passi, on aina lisämaksullinen.

Disney´s Hollywood Studios theme park, Florida US

3. Varaudu maksamaan kaikesta – ja paljon

Teemapuistot ovat kalliita. Maksoimme yhdestä pizzasta yli 40 dollaria ja kaikki puistossa myytävät matkamuistot ovat ylihinnoiteltuja. Toisaalta, kun olet maksanut 400 dollaria pääsylipuista niin eipä siinä enää 20 dollaria avaimenperästä tunnu missään.

Ostosten teko kannattaa suosiolla jättää iltaan ennen kuin lähdette puistosta pois. Muuten joudut turhaan kantamaan tavaraa ympäriinsä ja aina on riski, että ostoksesi katoavat.
Mikäli haluat säästää rahaa, voit ostaa esim. Disney-aiheiset tuliaiset Orlandon outlet-ostoskeskuksien myymälöistä huomattavasti huokeampaan hintaan.

Magic Kingdom, Walt Disney World, Florida US

Heräsikö kysymyksiä tai kaipaatko lisää vinkkejä? Laita kommenttia! Käy myös lukemassa ihanasta Floridasta!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.