Kohdeopas

Unelmien Florida

Amerikan suosittu Florida on heinäkuussa kuuma lomakohde, mutta ehdottomasti vierailun arvoinen. Turistien täyttämät hiekkarannat, upeat ravintolat ja satumaiset teemapuistot ovat yksinkertaisesti jokaisen koettava itse!

Clearwater, Florida, USA

Vietin englantilaisen ystäväni kanssa kolme viikkoa Floridan lämmössä ja lomamme sisälsi paljon teemapuistoja sekä hyvää ruokaa. Amerikka on ehdottomasti yksi suosikkikohteistani ja Florida ei tuottanut pettymystä!

Amerikkalaisten ystävällisyys, palvelualttius ja avoimuus on aina miellyttänyt minua. Siellä tunnen oloni kotoisaksi ja olen itsekin rennompi. USA on kuitenkin monessakin mielessä erilainen maa kuin Suomi, joten ihmeteltävääkin riittää ja kulttuurishokki on taattu ensikertalaisille.

Lakeland, Florida, USA

Asuimme ystäväni talossa Lakelandin alueella, joka on noin tunnin ajomatkan päästä Clearwater -rannalta sekä Orlandon lentokentältä. Sijainti oli mielestäni erinomainen, koska Lakelandin keskusta tarjoaa kauppoja, ravintoloita ja muita viihdykkeitä, mutta on silti rauhallinen paikallisten asuttama alue ilman turistien vilinää.
Suuri osa lomailijoista kuitenkin majoittuu Orlandoon, ja ilman ystävääni olisin itsekin ottanut hotellin sieltä.

Meillä oli koko loman ajan vuokra-auto käytössä, otimme sen heti lentokentältä ja palautimme sen sinne myös. Orlandon alueella on aivan mahtavat bussiyhteydet kaikkiin nähtävyyksiin, mutta itse suosittelen ottamaan auton, mikäli vain mahdollista.

Liikkuminen Amerikassa tapahtuu autolla joka paikkaan, kävellen ei helteessä kannata lähteä lähikauppaa kauemmas. Auto antaa vapauden liikkua juuri silloin kuin itselle sopii.

Krispy Kreme Donuts (Lakeland) Florida, USA

Amerikassa ei koskaan tule tylsää; tekemistä riittää aina! Me kävimme Disney Worldin kahdessa teemapuistossa; Magic Kingdom ja Hollywood Studios. Sen lisäksi kiersimme vielä Disney Spring -ostoskadut minne on vapaapääsy.
Kävimme myös Universal Studiosin kahdessa puistossa; Universal Studios Florida ja Universal´s Islands of Adventure.

Teemapuistoista kirjoitan erikseen oman postauksen, joten jos suunnittelet reissua sinne, kannattaa napata vinkit myöhemmin talteen – säästät aikaa, rahaa ja hermoja!

Tropicana Fields, Florida, USA

Aitoa amerikkalaista tunnelmaa voit kokea baseball-otteluissa! Innokkaat fanit, koko ottelun ajan tarjoiltava ruoka ja herkut sekä tietenkin itse jännittävä kamppailu voitosta takaavat elämyksen. Käy katsomassa paikallisen baseball-joukkueen otteluita St. Petersburgissä, lippuja saa edullisesti netistä ostettua Tropicana Field -sivuilta.

Kävimme myös keskiajan ritareiden illallistapahtumassa. Siellä ritarit ratsastavat hevosilla ja taistelevat keskenään yrittäen tehdä vaikutuksen prinsessaan.
Näytelmä oli hyvä ja illan aikana tarjoillaan ruokaa ja juomaa – mikä syödään tietenkin käsin! Mahtava kokemus, käy kurkkaamassa esityksen kotisivut Medieval Times.

Medieval Times Dinner & Tournament – Live Shows in Orlando, Florida, USA

Floridassa on todella laaja ravintolatarjonta. Kävimme ystäväni kanssa yli 20 eri ravintolassa loman aikana ja kirjoitan niistä myös ihan oman postauksen.
Ystäväni on asunut vuosia Lakelandissa ja esitteli omat suosikkinsa minulle, joista aion koota esittelyn tänne blogiini – kuvien kera tietysti!

Johnson´s Barbeque restaurant

Floridassa voit nauttia täydellisestä rantaelämästä, Clearwater on aivan mahtava tähän tarkoitukseen. Ranta-alue on valtava ja vieressä on ostoskatuja ja ravintoloita. Loman parhaat jäätelöt nautimme täällä!

Clearwater, Florida, USA

Orlandossa on Premium Outlets -ostoskeskus, josta saat edullisesti merkkituotteita.
Amerikassa shoppailu on unelma; hinnat ovat edulliset, palvelu hyvää ja valikoima kattava. Kannattaa ehdottomasti käydä nappaamassa merkkituotteita vaikka tuliaisena mukaan!

Meillä oli onnistunut loma ystäväni kanssa, ja tulen jakamaan lisää vinkkejä lähiaikoina. Mikäli suunnittelet matkaa Floridaan niin laita ihmeessä viestiä, jos on jotain kysyttävää!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.